14/12/12

CASA DE XOCOLATA



  

Aquest any també hem fet una casa de gingebre, però amb galeta de xocolata.  Altres anys comprava la base elaborada , però estava feta de pa de gingebre o galeta  molt especiada i  els nens, finalment,  només es menjaven els caramels .
Els plànols de la casa els he trobat a aquesta web  Sweetopia.net i la recepta de la glassa l’he agafat de la web Mensaje en una galleta.
Ja tenim la casa acabada i embolicada amb paper transparent de cel•lofana, a l’espera del dia de Nadal per poder menjar-la.



Galetes de  xocolata:
Ingredients:
-50gr cacau
-400gr de farina
-4gr de sal
-225gr de mantega tova
-250gr de sucre
-1 ou
-2 culleretes de vainilla

Procediment:
1-Batre la mantega amb el sucre fins que quedi cremós.
2-Afegir l’ou i la vainilla
3-Anar barrejant ,poc a poc , la farina tamisada amb la sal i el cacau, fins que estigui integrada.
4-Estirar la massa amb un corró, amb un gruix de 6 mm aproximadament i deixar reposar a la nevera mínim una hora.
( Jo,moltes vegades ,la deixo d’un dia per l’altre).
5- Retallar la massa amb els patrons de la casa , i tornar a refredar 10 minuts més.(Així no perden la forma amb l’escalfor del forn)
6-Posar al forn a 180 graus i coure 12 minuts aproximadament.
7-Finalment muntar la casa unint les diferents parts amb glassa blanca i decorar al gust.

Decoració:
-Caramels
-Glassa

Glassa:
Ingredients:
-2  Tablespoons  i ½ merengue en pols (Meringue Powder de la Wilton) (15gr)
-80grd’aigua
-1/4 cullereta /teaspoon) de cremor tàrtar
-1 cullereta d’essència de vainilla
-500gr de sucre en pols comprat.

Procediment Thermomix:
1-Mesclar l’aigua, merengue en pols , l’essència de vainilla i el cremor tàrtar  3 minuts.,velocitat 10.
2-Afegir el sucre en pols i barrejar 2 minuts ,Velocitat cullera.
3-Baixar les restes de les parets del got, col•locar la papallona i batre durant 6 minuts , Velocitat cullera.
4- Posar la glassa dins d’una màniga pastissera .


Procediment Tradicional:
1-Batre amb la batedora elèctrica, la pols de merengue i l’aigua. Afegir cremor tàrtar i barrejar 30 segons. Afegir l’essència.
2-Tirar el sucre en pols ,tamisat ,i batre a velocitat baixa durant 10 minuts. Jo, com la meva batedora és molt ràpida i la glassa agafa massa aire, ho faig a mà, molt lentament.
Aquesta procés fer-lo tapat amb un drap humit, per evitar que es sequi.


2 comentaris:

  1. Tens un premi al meu blog. Passa a recollir-lo!

    http://carmetarusquilleta.blogspot.com.es/2012/12/premi-tu-blog-es-deslumbrante.html

    Petonets!!!

    ResponElimina
  2. T' ha quedat preciosa! Després fa llàstima menjar-se-la, oi?

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.