Avui s’acaba el mes d’Agost i sembla que les altes temperatures que l’acompanyen també.
Però espero que encara quedi estiu per els dies de vacances que ens resten i exhaurí els últims raigs de sol i banys en el mar i carregar energia per seguir endavant.
Per acabar el mes, he fet aquesta recepta amb salmó i salsa de taronja, que combina a la perfecció .
Ingredients:
-500gr de llom de salmó a daus
-120gr de ceba
-30gr d’oli d’oliva suau
-1 paquet d’espàrrecs de marge
-120gr de suc de taronja natural
-20gr de licor Cointreau
-30grd’aigua
-1 cullereta de sucre
-1 cullerera sopera de vinagre de poma
-1/2 cullereta de sal
-Pebre
-1 tros de porro tallat en juliana
2-Posar la ceba dins del got i trossejar 3 seg/ Vel. 5
3-Afegir l’oli i posar els espàrrecs dins del Varoma i programar 10 minuts/Varoma / Vel. 1.
4-Posar el Cointreau i programar 1min/Varoma /Vel.1.
5-Afegir el suc de taronja, l’aigua ,el sucre, el vinagre,la sal i el pebre. Untar la safata del Varoma amb oli i afegir el salmó. Situar tot el Varoma, salmó i espàrrecs, en la seva posició i programar 10min/Varoma/Vel.1.
6-Retirar el Varoma. Reservar el salmó i els espàrrecs i triturar la salsa 1 min/Vel. Progressiva 5-10.
7-Finalment servir els daus de salmó acompanyat de espàrrecs al vapor , regat amb la salsa de taronja i decorat amb el porro fregit.
2-Picar la ceba i sofregir amb l’oli , 10 minuts aproximadament.
3-Afegir el Cointreau i sofregir 1 minut més.
4-Posar el suc de taronja,l’aigua ,el sucre, el vinagre,la sal i el pebre i sofregir .
5-Coure en una olla de vapor els espàrrecs 20 minuts aproximadament i els daus de salmó 10 minuts, i reservar.
6-Triturar la salsa .
7-Finalment servir els daus de salmó acompanyat de espàrrecs al vapor , regat amb la salsa de taronja i decorat amb el porro fregit.
La salsa de cítrics queda molt bé amb la majoria de peixos, però sobretot amb el peix blau com el salmó, que és més greixós.
ResponEliminaPetonets
Nena feia molt que no entraba,ummmmmmmmmmmmmmm que booooooooooooooo petonets
ResponElimina